T: +31 (0) 33 7200998
Terug
Code: IRATA 3 01
Training

IRATA Level 3

Description

Wil je aan de slag als professioneel klimmer in de industrie? Volg dan een IRATA opleiding tot Rope Access Technician. IRATA kent drie opleidingsniveau’s (levels). Ongeacht je voorkennis en ervaring start je altijd bij Level 1. Er is helaas geen direct-entry mogelijk.

Level 3
Gespecialiseerde opleiding op hoog niveau, waarbij de nadruk wordt gelegd op complexe reddingen, alternatieve riggingsmethoden, verantwoordelijkheid voor veiligheid en procedures en inzicht bij werksituaties. Aan de klimtechniek worden hoge eisen gesteld en het is slechts voor weinigen weg gelegd. Toegankseisen:

  • 1000 praktijkuren Level 2
  • 1 jaar Level 2 ervaring

Eerstehulp-certificaat voor aanvang van je eerste klus als level 3. Wij raden aan om je eerstehulp certificaat te behalen voordat je aan de level 3 opleiding begint.

Examen
Alle opleidingen bestaan uit 4 dagen intensieve training, waarbij 100% aanwezigheid en inzet is vereist. Na 4 dagen opleiding volgt een examen, afgenomen door een erkende, onafhankelijke IRATA-examinator. Het examen neemt meestal een hele dag in beslag. Elk examen omvat een mondeling, theoretisch en praktisch gedeelte.

Kandidaten niveau 2 & 3 moeten 1000 praktijkervaring per niveau-stap kunnen aantonen in het voorgaande level aan de hand van hun logboek (Rope Access; géén valbeveiliging). Dit wordt voorafgaand aan het examen nauwkeurig door de examinator gecontroleerd.

Certificering en erkenning
Geslaagde kandidaten ontvangen een IRATA-certificaat voor het betreffende Level, een ID-card en bij de eerste opleiding ook tevens een logboek. Elk certificaat blijft 3 jaar geldig.

Voor meer informatie voor wat betreft (her)certificering: klik hier

Retrainingen / Refresher
Elke drie jaar moet men opnieuw examen afleggen. Aan dit examen gaat een 4 daagse retraining vooraf en dient gevolgd te worden bij een IRATA training bedrijf.

Doel:

  • herhalen van technieken, normen en richtlijnen
  • updaten van materiaalkennis
  • voorbereiding op een hoger niveau
  • praktijkproblemen of vragen bespreken en simuleren
  • oefenen van reddingstechnieken.

IRATA stelt dat er een referesher training gevolgd dient te worden als men een half jaar geen touwtechnieken heeft gebruikt. De refresher dient minimaal als inhoud te hebben hetgeen aan touwtechnieken benodigd is om de klus uit te voeren. Dit is mogelijk bij een IRATA trainingbedrijf, maar echter ook op site onder toezicht van een level 3 supervisor. De refresher dient afgetekend te worden in het logboek.

Zijn er vragen met betrekking tot IRATA opleiding, certificering of membership? Laat het vooral weten. We helpen u graag verder.

Code: IRATA 3 01
Duration training
3 days
Certificate
IRATA certificering

Price
€ 1.200,00
Location
Amersfoort

Available dates
Interested in a fully customized training?
Contact us!
Training details
Number of people 4-8
Level Expert
Training duration 3 days
Certificate IRATA certificering
Location Amersfoort, Rotterdam
Code IRATA 3 01